#fd2105 url(/media/layout/trans.gif)
#d8d8d8 url(/media/layout/trans.gif)
#666 url(/media/layout/trans.gif)
url(/media/layout/tiled.gif)
url(/media/layout/tiled.png)
url(/media/layout/tiled3.jpg)
url(/media/layout/tiled2.jpg)
url(/media/layout/tiled1.jpg)
url(/media/layout/tiled.jpg)

Kermis 2010

2010-08-10 16:57:48

Olburgen en Rha zijn weer bijgekomen van een lang feestweekend De weergoden hebben mooi meegewerkt.

Vrijdag is de kermis begonnen met een optocht met 6 grote wagens en veel kinderen hadden fietsen en wagentjes versierd.

De groep “Vaak buj te bange” met hun versie van de gay parade werden de grote winnaar. Ze kregen zowel de publieksprijs als de eerste prijs van de jury.

De Vuilnisbakfiets werd winnaar van de kleine wagens.

De optocht werd met een witte schuimlaag over de hele Olburgseweg afgespoten.

Zaterdagochtend begon spectaculair met het vogelschieten de 1e vogel  (beflijster) is er in de eerste ronde afgeschoten door Jan den Hartog volgens het reglement zou dan het koningschap verloot moeten worden echter bestuur heeft besloten in overleg met de maker van de vogel Rob Gosselink, een 2e vogelromp in te zetten. Deze bronkhorster (schijtlijster) vogel heeft dienst gedaan voor het Olburgers en Rha’s koningschap. Thea Lebbink heeft met het 223e schot de vogel eraf geschoten.

Het duokoningschap werd goed gevierd in de wei. Aansluitend werden de kinderen vermaakt. De allerkleinste gingen met de clown Saartje een avontuur aan, op zoek naar een gestolen pony.

Gelukkig werd de pony teruggevonden. De grote kinderen werden vermaakt met kinderspelen.

 ’s-Avonds was er een enthousiast optreden van de band Mash. Het dak ging eraf.

Zondagochtend was er wederom een brunch. Vanwege het 65 jarig bestaan van de Oranjestichting was het thema: boerenbruiloft.

De ochtend werd geopend door een folkloristische dansgroep uit Gaanderen. De brunch was wederom drukbezocht en een succes.

’s-Middags was er een Zeskamp. Hierbij werd tussen de buien door weer flink gestreden om de wisselbeker. De groep “Wil je me piepen” mocht dit jaar de beker in ontvangst nemen.

We kunnen weer terugkijken op een geslaagde kermis mede dank zij sponsoren, vrijwilligers en de exploitanten. We gaan weer snel beginnen met de voorbereidingen voor volgend jaar.